La parasitació és un problema bastant generalitzat, ja que l’anisakis es troba al mar. No presenta risc sanitari sempre que el peix es cuine a la temperatura adequada o es congele.
Per a evitar l’anisakis, sol·licite en les nostres pescateries el peix net i sense vísceres. Una vegada a casa, cuine’l a més de 60 °C o, si l’ha de consumir cru o poc cuit, congele’l.
No és possible detectar el 100% de la problemàtica tot i els controls que du a terme l’Administració, el proveïdor i els interns en les nostres plataformes de distribució, l’àrea de Qualitat i els punts de venda.
Si detecta alguna referència amb presència de parasitació, a pesar de tots els controls esmentats més amunt, pot acudir a l’establiment i sol·licitar-ne el canvi o la devolució.
Informació Ministeri de Sanitat sobre anisakis: http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/para_el_consumidor/ampliacion/anisakis.htm